Spanje

De informatie die nuttig kan zijn voor uw reis.

Steden Spanje  
Landinformatie landnummer: ES
continent: Europa
vermogen: Madrid
talen: Spaans

EU-lidmaatschap: ja
NAVO-lidmaatschap: ja

GSM: 900/1800
GPS: 40 00 N, 4 00 W
elektriciteit: 230V/50Hz

valuta:
Europese Unie Euro: EUR
1EUR = 1.2656 USD


toestelcode: +34-91

Reisadviezen en waarschuwingen Spanje
Vervoer We de belangrijkste informatie over het transport in Spanje, met informatie over hoe u rond Spanje te krijgen door de lucht, trein, auto, taxi, waterwegen, en nog veel meer. Als u een bezoek Spanje zal het nuttig zijn om dit alles weten, want Spanje is een van de grootste landen van Europa, en reizen rond Spanje neemt je wat tijd.
Kosten Spanje heeft gestopt worden zo goedkoop als voorheen, maar het is nog steeds goedkoper dan Noord-Europa. Wat u moet betalen voor uw vakantie is afhankelijk van veel factoren, zoals de provincie of stad u kiezen voor een verblijf in, of de activiteiten die u beslist om dothere. Entree voor de meeste monumenten is vrij goedkoop. Het openbaar vervoer wordt aangeboden tegen een betaalbare prijs (met uitzondering van hogesnelheidstreinen, die sneller kan worden dan sommige vliegtuig vluchten).
Het eten Spaanse keuken is net zo gevarieerd als de Spaanse landschappen. Regio's gaan hand-in-hand met hun culinaire cultuur. Restaurants en eetkamers (comedores) zijn de twee manieren om uit eten in Spanje. Er is een breed scala aan restaurants in de buurt Spanje, de grote steden bieden internationale, traditionele en regionale gerechten, en de vijf-sterren restaurants bieden grote menusof al deze soorten gerechten. Spaans eten weerspiegelt de verscheidenheid van tradities in Spanje, hoewel veel mensen verwarren Spaanse keuken met Latijns-Amerikaanse voedsel, heeft het zijn eigen identiteit die uniek is in de hele wereld.
Festivals De festivals en feesten in Spanje zijn vol van het leven. Hoewel Spanje bekend van Flamenco en stierenvechten, dit land heeft verschillende festivals en feesten en de meeste steden hebben hun eigen in aanvulling op het nationale. De meerderheid van de festivals in Spanje zijn religieuze oorsprong, maar, deze dag, deze religieuze component van elk feest is meestal secundair.
Geschiedenis De geschiedenis van Spanje verschilt van de rest van de landen in Europa, het dekt de prehistorische Iberia, de opkomst en ondergang van een wereldrijk, en de recente geschiedenis van Spanje als lid van de Europese Unie. Volgens de eerste vermelding van de eerste mensachtigen nederzettingen, de eerste bewoners waren de Cro-Magnons die van het noorden kwamen van de Pyreneeën zo'n 35. 000 jaar geleden.
Culture The culture of Spain is a European culture based on a variety of influences. These include the pre-Roman cultures, mainly the celts and the Iberians cultures; but mainly in the period of Roman influences. In the areas of language and religion, the Ancient Romans left a lasting legacy. The subsequent course of Spanish history also added elements to the country's cultural development.
The Visigothic Kingdom left a sense of a united Christian Hispania that was going to be welded in the Reconquista. Muslim influences were strong during the period of 711 AD to the 15th century, especially with loan words. The Spanish language, derives directly from Vulgar Latin, and has minor influences from pre-roman languages like barro -mud-, gothic guerra -war-, Arabic and basque. Other minorities includes the Jewish population in some cities, but after the defeat of the Muslims during the Christian "Reconquista" (Reconquest) period between 1000 and 1492, Spain became an almost entirely Roman Catholic country. In addition, the history of the nation and its Mediterranean and Atlantic environment have played a significant role in shaping its culture.
By the end of the 19th and 20th , the Spaniards made expressions of cultural diversity easier than it had been for the last seven centuries. This occurred at the same period that Spain became increasingly drawn into a diverse international culture.
Spain has the second highest number of UNESCO World Heritage Sites in the world, with a total of 42

Madrid, Spanje

Zondag 18, April

Uit wikipedia over Spanje

Spanje, officieel het Koninkrijk Spanje (Spaans: Reino de España), is een land op het Iberisch schiereiland in het zuidwesten van Europa met inwoners en een oppervlakte van. Het land beslaat grofweg 80% van het Iberisch Schiereiland. Buiten dat horen ook de eilandengroep Balearen in de Middellandse Zee, de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan en de Spaanse exclaves in Noord-Afrika bij het land.

In het noordoosten grenst Spanje aan Frankrijk en Andorra, over de gehele lengte van de Pyreneeën, in het westen aan Portugal en in het zuiden aan de Britse kolonie Gibraltar. De hoofdstad van Spanje is Madrid, een stad met meer dan 3 miljoen inwoners gelegen in het midden van het land.

Spanje is een divers land met zeer uiteenlopende culturen, talen, eetgewoonten en klimaten. Het land varieert van de regenachtige vissersdorpen in Galicië tot het nachtleven van Madrid, de toeristische kusten aan de Middellandse Zee, het flamencodansen van Andalusië, en stierenvechten in vele delen van het land en het moderne Barcelona in Catalonië.

Net als Nederland en België is Spanje een constitutionele parlementaire monarchie. Spanje werd lid van de NAVO in 1982 en is lid van de Europese Unie sinds 1986. De euro werd de Spaanse munteenheid op 1 januari 2002 en verving daarmee de peseta.

Naast Spaans (Kastiliaans) zijn Catalaans, Baskisch en Galicisch zogenaamde 'co-officiële' talen van het land.
Description above from the Wikipedia, licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.