Pakistan

De informatie die nuttig kan zijn voor uw reis.

Steden Pakistan  
Landinformatie landnummer: PK
continent: Azië
vermogen: Islamabad
talen: Punjabi, Urdu

EU-lidmaatschap: geen
NAVO-lidmaatschap: geen

GSM: 900/1800
GPS: 30 00 N, 70 00 E
elektriciteit: 230V/50Hz

valuta:
Pakistaanse Rupee: PKR
1PKR = 0.017 USD
1PKR = 0.013 EUR

toestelcode: +92-51

Reisadviezen en waarschuwingen Pakistan
Klimaat Pakistan ligt in de gematigde zone. Het klimaat is over het algemeen gevarieerd door het hele land, gekenmerkt door hete zomers en koude of koude winters. De bovenste delen van Pakistan meestal ontvangen neerslag van de westerse Disturbance. Van juni tot september het grootste deel van het land wordt gegeseld door de Zuid-West Monsoon.
Toerisme Pakistan is een van de minst bezochte landen op de aardbol op dit moment, ten gevolge van zijn chronische opstanden, slechte internationale imago als een semi-mislukte staat en het gebrek aan veiligheid, vooral om westerlingen te wijten aan sterke anti-West gevoelens. [Nodig citaat] Met zijn verschillende culturen, mensen en landschappen heeft aangetrokken 0, 7 miljoen toeristen naar het land vanaf 2005, bijna het dubbele met die van een decennium geleden. [1] Toerisme in Pakistan in zijn hoogtijdagen was tijdens de jaren 1970, toen Pakistan kreeg ongekende hoeveelheden buitenlandse toeristen, dankzij naar de Hippie Trail. De belangrijkste bestemmingen van de keuze voor deze toeristen waren de Khyber Pass, Peshawar, Karachi, Lahore, Swat en Rawalpindi. [
Cultuur De samenleving en de cultuur van Pakistan (Urdu: ثقافت پاکستان) bestaat uit een groot aantal verschillende culturen en etnische groepen: de Punjabi's, Kasjmiri, Sindhis in het oosten, Muhajirs, Makrani in het zuiden; Baloch en Pashtun in het westen, en de oude Dardic, Wakhi en Burusho gemeenschappen in het noorden. Deze Pakistaanse culturen zijn sterk beïnvloed door veel van de ons omringende landen 'culturen, zoals de Turkse volkeren, Perzische, Afghaanse en de Indianen van Zuid-Azië, Centraal-Azië en het Midden-Oosten.
Taal Talen van Pakistan zijn twee officiële talen: Urdu, die ook Pakistan nationale taal en lingua franca, en Engels. Bovendien, Pakistan heeft vier grote provinciale talen: Punjabi, Pashto, Sindhi, en Balochi, evenals drie grote regionale talen: Saraiki, Hindko en Kashmiri.
Keuken Pakistaanse keuken (Urdu: پاکستانی پکوان) kan omschreven worden als een geraffineerde mix van de verschillende regionale keuken tradities van de Zuid-Aziatische subcontinent. Pakistaanse keuken staat bekend om zijn rijkdom en smaak. In Pakistan, keuken verschilt sterk van regio tot regio, als gevolg van het land de etnische en culturele diversiteit. Voedsel uit de oostelijke provincies van Sindh en Punjab, evenals de Pakistan bestuurde Azad Kasjmir, is vrij gelijkaardig aan de keuken van Noord-India en kan zeer gekruid en kruidig, die kenmerkend is voor de smaken van de Zuid-Aziatische regio . Eten in andere delen van Pakistan, in het bijzonder Balochistan, Gilgit-Baltistan, Khyber Pakhtunkhwa en de Federaal Bestuurde Tribale Gebieden, omvat het gebruik van zachte aromatische kruiden en minder olie, karakteriseren affiniteiten met de keuken van buurland Afghanistan, Iran en Centraal-Azië.

Islamabad, Pakistan

Donderdag 13, Augustus

Uit wikipedia over Pakistan

Pakistan, officieel de Islamitische Republiek Pakistan, is een land in Zuid-Azië dat ligt op het Indische subcontinent, grenzend aan India, Afghanistan, Iran, China en aan de Arabische Zee. De hoofdstad is Islamabad. Met een inwoneraantal van staat Pakistan op de zesde plaats in de Lijst van landen naar inwonertal. Pakistan maakte oorspronkelijk samen met India en Bangladesh deel uit van Brits-Indië.
Description above from the Wikipedia, licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.