Nederland

De informatie die nuttig kan zijn voor uw reis.

Steden Nederland
 
Landinformatie landnummer: NL
continent: Europa
vermogen: Amsterdam
talen: Nederlands, Friese

EU-lidmaatschap: ja
NAVO-lidmaatschap: ja

GSM: 900/1800/3G
GPS: 52 30 N, 5 45 E
elektriciteit: 230V/50Hz

valuta:
Europese Unie Euro: EUR
1EUR = 1.2656 USD


toestelcode: +31-20

Reisadviezen en waarschuwingen Nederland
Toerisme Het toerisme is een belangrijke economische sector in Nederland. Het land ontvangt zo'n 10 miljoen buitenlandse bezoekers per jaar, voornamelijk uit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en België. [1] Nederland is een dichtbevolkt land. Amsterdam is de hoofdstad en grootste stad die bekend staat om haar vele grachten, historische gebouwen, de rosse buurt (De Wallen) en cannabis coffeeshops. Men kan kopen en het gebruik van cannabis zonder vrees voor vervolging in Nederland, wat zeldzaam is voor de meeste westerse landen, en heeft geleid tot een groot aantal "drugstoeristen" uit het buitenland. Amsterdam is ook een stad met een rijke cultuur en geschiedenis met populaire attracties zoals het Van Gogh Museum, Rijksmuseum (nationaal museum), Rembrandt House Museum en het Anne Frank Huis.
Klimaat Nederland heeft een zeeklimaat, met koele zomers en milde winters. De gemiddelde temperatuur is 2 ° C (36 ° F) in januari en 19 ° C (66 ° F) in juli, met een jaarlijks gemiddelde van ongeveer 10 ° C (50 ° F). Wolken over het algemeen verschijnen elke dag, en in de winter maanden mist vaak overvloedig, terwijl de regenval veel voorkomt. Gemiddelde jaarlijkse neerslag is ongeveer 76, 5 cm (30 in). Het milde, vochtige klimaat is ideaal voor zuivelbereiding en veeteelt, maar de beperkte zon beperkt de teelt van voedselgewassen. Lees meer: ​​Klimaat - Nederland - gemiddelde, gewassen, de jaarlijkse, temperatuur http://www. nationsencyclopedia. com/Europe/Netherlands-CLIMATE. html # ixzz1ZKnFIv3H
Cultuur Nederlandse cultuur, of de cultuur van Nederland, is divers, als gevolg van regionale verschillen en de buitenlandse invloeden dankzij de koopman en het verkennen van de geest van de Nederlandse en de instroom van immigranten. Nederland en Nederlandse mensen hebben een belangrijke rol gespeeld voor eeuwen als een cultureel liberaal en tolerant centrum, met de Nederlandse Gouden Eeuw als het zenit.
Keuken Nederlandse keuken wordt gevormd door de landbouwproducten en de geschiedenis van Nederland. Het wordt gekenmerkt door haar enigszins beperkte diversiteit in gerechten, de hoge consumptie van groenten in vergelijking met de consumptie van vlees, en de gezondheid van de gerechten. Omwille van het Nederlandse koloniale verleden, is er sprake van een aanzienlijke Aziatische invloed op de Nederlandse keuken. Vanaf de 16e eeuw allerlei kruiden voornamelijk uit Nederlands-Indië werden geïntroduceerd in de Nederlandse keuken. Vandaar dat veel traditionele Nederlandse gerechten zijn (zwaar) op smaak gebracht met Zuidoost-Aziatische kruiden en specerijen. Later Indonesische gerechten zoals nasi goreng, rijst met kip of varkensvlees, werd een deel van de Nederlandse keuken. Vanwege dit, de lokale Chinese Takeaway restaurants in Nederland hebben ook veel Indonesische invloeden, waardoor vele restaurants om stijl zelf "Chinees-Indische '.
Taal De officiële taal van Nederland is Nederlands, gesproken door bijna alle mensen in Nederland. Nederlands wordt ook gesproken in Vlaanderen en Suriname. Het is een West-Germaanse, Nederfrankisch taal die is ontstaan ​​in de Vroege Middeleeuwen (c. 470) en werd gestandaardiseerd in de 16e eeuw.
Winkelen Winkelen in Nederland kan een van de leuker activies in het land. Er zijn meerdere gebieden voor grote winkels in Nederland, met veel van hen is geconcentreerd in Amsterdam. Of je van plan bent om uw boodschappen te doen in Nederland of winkelen in Amsterdam, zult u zien dat Nederland geld hetzelfde is over de hele linie. Winkelen in de kleine dorpen buiten de grote stadsgrenzen kan ook een veel plezier.
Valuta Samen met vele andere EU-landen, in Nederland heeft de Euro (€) als munteenheid in 2002. Als je uit een ander land waar de euro is in gebruik, dus er is niet langer nodig voor reizigers of expats om hun munt te wisselen bij aankomst in Nederland. Bankbiljetten zijn er in coupures van 5, 10, 20, 50, 100, 200 en 500 euro, terwijl de munten in coupures van 1 en 2 euro en 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent (100 cent = 1 euro) . Geld in andere valuta's kunnen worden omgezet in euro's bij banken, postkantoren of bij de GWK wisselkantoren, die kan worden gevonden op de luchthavens, belangrijke spoorwegen stations en op andere toeristische gebieden. Er is geen informeel wisselkantoor markt die rechtmatig in Nederland, en alle banken en wisselkantoren zijn verplicht om de geldende wisselkoersen, die publiekelijk moet worden weergegeven gebruiken. Er is meestal een vergoeding voor het veranderen van valuta, hoewel dit kan worden gelaten voor studenten over de verstrekking van een internationale studentenkaart.

Amsterdam, Nederland

Donderdag 20, Juni

Uit wikipedia over Nederland

Nederland is een land op het vasteland van West-Europa dat deel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden. Het Koninkrijk omvat ook landen in het Caraïbisch gebied, Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Het wordt in het westen en noorden begrensd door de Noordzee, langs de oostgrens door Duitsland en in het zuiden door België. De hoofdstad van Nederland is Amsterdam, de regeringszetel is Den Haag. De Caribische eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba maken als bijzondere gemeenten deel uit van het land.

Nederland heeft een inwonertal van.

Nederland werd onafhankelijk tijdens de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648), waarin de gezamenlijke Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden tegen Spaanse overheersing in opstand kwamen. In 1579 vormden de Noordelijke Nederlanden de Unie van Utrecht, waarmee een nieuwe politieke entiteit ontstond. Met de Acte van Verlatinghe van 1581 werd door de gewesten van die Unie de onafhankelijkheid van Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden uitgeroepen, die rond 1609, bij het begin van het Twaalfjarig Bestand internationale erkenning kreeg en na afloop van de Tachtigjarige Oorlog in 1648 ook van Spanje bij de Vrede van Münster. Vanaf de Franse tijd (1795-1813) ontwikkelde Nederland zich tot een natiestaat, aanvankelijk als Verenigd Koninkrijk der Nederlanden in 1815, dat door de Belgische Revolutie in 1830 echter uiteenviel. Tegenwoordig is Nederland een van de meest ontwikkelde landen als 's werelds zevende economie naar bbp per hoofd van de bevolking (2009). Het bezet ook die plaats in de index van de menselijke ontwikkeling (2009). De Nederlandse economie steunt vooral op de dienstensector en de internationale handel, met name op de doorvoer van goederen naar Duitsland.

Nederland is sinds 1848 een parlementaire democratie onder een constitutionele monarchie, een staatsvorm waarbij de macht gedeeld wordt door de koning(in), de ministers en het parlement. Nederland was medeoprichter van onder meer de EU, de NAVO en de Wereldhandelsorganisatie. Met België en Luxemburg vormt het de Benelux. Den Haag speelt een internationale rol op juridisch gebied, als locatie voor vier internationale tribunalen en Europol.
Description above from the Wikipedia, licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.