Monaco

De informatie die nuttig kan zijn voor uw reis.

Steden Monaco  
Landinformatie landnummer: MC
continent: Europa
vermogen: Monaco
talen: Frans, Engels

EU-lidmaatschap: geen
NAVO-lidmaatschap: geen

GSM: 900
GPS: 43 44 N, 7 24 E
elektriciteit: 220V/50Hz

valuta:
Europese Unie Euro: EUR
1EUR = 1.2656 USD


toestelcode: +377

Reisadviezen en waarschuwingen Monaco
Cultuur Monaco cultuur wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van etnische groepen, zoals Frans, Italiaans, Monegaskische. Uit van de totale bevolking in Monaco, de meerderheid van de mensen zijn volgelingen van de rooms-katholieke geloof. Monaco cultuur die blijkt te bestaan ​​vandaag de dag wordt beïnvloed door de etnische stammen aanwezig zijn, hun traditie en religieuze overtuiging.
Taal De officiële taal van Monaco is het Frans, maar er zijn meerdere talen gesproken, waaronder Monegasque, de nationale taal van de Monegaskische volk.
Keuken Nabijheid van de zee heeft geleid tot de populariteit van zeevoedsel in Monaco. Vis vormt een belangrijk onderdeel van het dieet van de Monaco mensen, en een prominente plaats in Monaco recepten. Als zodanig, zijn restaurants in Monaco gevonden om een ​​aantal van de zeer populaire gerechten, bestaande uit vis serveren. Voedsel gewoonte van de Monaco mensen wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van licht ontbijt, maar een zwaardere lunch en diner. Speciale gelegenheden worden gekenmerkt door het serveren van specialiteiten. Deze festivals zijn Kerstmis, Pasen, Carnaval Lent. Er is de aanwezigheid in Monaco van de vele restaurants die voedsel van hoge kwaliteit te bieden.
Klimaat Monaco heeft een mild klimaat het hele jaar door, de warmste maanden zijn juli en augustus, en de coolste zijn januari en februari. Regen valt meestal tijdens de koudere wintermaanden en er is een gemiddelde van slechts 60 dagen regen per jaar.
Valuta Monaco, een klein land in Europa heeft euro als munteenheid. Ondanks het feit dat Monaco valuta Euro, Monaco is geen lid van de Europese Unie. Munt van Monaco heeft geholpen dit te bereiken een aparte positie in termen van een rijke economie.
Kosten Monaco heeft een totale kosten voor levensonderhoud die het gelijk met de hoge kosten van levensonderhoud locaties. De totale kosten van levensonderhoud index is samengesteld uit de prijzen voor bepaalde hoeveelheden van dezelfde goederen en diensten in alle 13 Basket groepen. Monaco is momenteel gerangschikt 21 algemeen, duurste plaats in de wereld voor expats om te wonen, van de 300 internationale locaties.

Monaco, Monaco

Woensdag 12, Augustus

Uit wikipedia over Monaco

Het Vorstendom Monaco (Monegaskisch: Principatu de Munegu ; Frans: Principauté de Monaco) grenst aan Frankrijk en de Middellandse Zee. Het dwergstaatje heeft een oppervlakte van 1, 96 km² en telt inwoners. Daarmee is dit het dichtstbevolkte land ter wereld. Monaco is ontstaan op 8 januari 1297. Hoewel Monaco ingeklemd wordt door de Europese Unie is het land er geen lid van.

Het dwergstaatje staat internationaal bekend als een mondaine badplaats en belastingparadijs met veel casino's, beau monde en een jaarlijkse Grand Prix in het Formule 1-autoracen. Het heeft naast het nationale voetbalelftal ook een eigen voetbalclub, AS Monaco, die in de Franse competitie speelt.

In Monaco wonen meer buitenlanders dan Monegasken. Van de inwoners is slechts 17% Monegask, 28% van de inwoners heeft de Franse nationaliteit en van de overige 55% van de inwoners is een belangrijk deel Italiaan.
Description above from the Wikipedia, licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.