Mexico

De informatie die nuttig kan zijn voor uw reis.

Steden Mexico
 
Landinformatie landnummer: MX
continent: Noord-Amerika
vermogen: Mexico City, Df
talen: Spaans

EU-lidmaatschap: geen
NAVO-lidmaatschap: geen

GSM: 1900
GPS: 23 00 N, 102 00 W
elektriciteit: 127V/60Hz

valuta:
Mexicaanse Peso: MXN
1MXN = 0.092 USD
1MXN = 0.072 EUR

toestelcode: +52-55

Reisadviezen en waarschuwingen Mexico
Toerisme Het toerisme in Mexico is een zeer grote industrie. Mexico is de nummer een bestemming voor buitenlandse toeristen in de regio Latijns-Amerika en de nummer twee bestemming in de Amerika's, ranking wereldwijd in de tiende plaats in termen van de internationale toeristische aankomsten, met meer dan 22, 6 miljoen bezoekers in 2008 terwijl de dollar reizen uitgaven door alle bezoekers steeg 3, 4% tot US $ 13, 3 miljard. [nodig citaat] Meer aanzienlijk, WTTC het onderzoek blijkt dat het land Travel & Tourism Economie haar bijdrage verhoogd tot 13, 2% van het bbp van Mexico, een groei van 3, 8%. [nodig citaat]
Cultuur De Mexicaanse cultuur is misschien wel een van de meest fascinerende culturen ter wereld. Het mengsel van sterke inheemse legendes, artistieke uitingen en de Spaanse cultuur elementen maken de Mexicaanse cultuur uniek.
Klimaat Bij het plannen van een reis naar Mexico moet je het weer en de seizoenen te overwegen, zodat u weloverwogen beslissingen kunnen nemen over waar te gaan en wat in te pakken. Veel mensen automatisch aannemen dat het weer in heel Mexico is altijd hot - niet waar! Mexico is een groot land en haar weer kan sterk variëren van de ene bestemming naar de andere. Het weer in Mexico is niet alleen bepaald door de lengte, maar ook door de hoogte. Mexico heeft tropische bossen, droge woestijnen, vruchtbare valleien en met sneeuw bedekte bergen. Sinds Mexico terrein is zeer gevarieerd, zo is het weer. Aan de kust is het klimaat over het algemeen zwoele het hele jaar door, maar enkele maanden zijn regenachtig en anderen droog, en Mexico City kunnen dag - en nacht - die zijn vrij fris.
Keuken Mexicaanse keuken, een stijl van voedsel dat afkomstig is in Mexico, staat bekend om zijn gevarieerde smaken, kleurrijke decoratie, verschillende specerijen en ingrediënten, waarvan de meeste thuishoren in het land. De keuken van Mexico is geëvolueerd door de duizenden jaren van vermenging van inheemse culturen, en later ook vreemde elementen na de 16e eeuw. In november 2010 werd de Mexicaanse keuken is toegevoegd door de UNESCO aan de lijsten van de wereld "immaterieel cultureel erfgoed".
Taal De regering van Mexico erkent 68 verschillende inheemse Indiaanse talen als nationale taal naast het Spaans. Volgens de Commissie voor de Ontwikkeling van de Inheemse Volkeren (CDI) en het Nationaal Instituut voor Inheemse Talen [INALI], terwijl 10-14% van de bevolking identificeert als behorende tot een inheemse groep, slechts ongeveer 6% spreekt een inheemse taal.
Winkelen Afhankelijk van wat de vangst uw oog, er zijn vele grote keuzes om te winkelen in Mexico. Of u wilt dat uw Mexico vakantie om te winkelen op de lokale markten met zelfgemaakte kunst of gewoon een voorraad op goedkope goodies uit het buitenland zijn, u 'll een breed scala van grote shopping markten te vinden. Shopping Mexico is niet alleen een geweldige manier om een ​​middag passeren, maar levert ook tal van uitstekende deals en toegang tot de populaire Latijns-Amerikaanse kunst. Alle toeristische steden, zoals Cozumel, Cabo San Lucas, Taxco, Acapulco en zelfs de hoofdstad Mexico-stad, zullen winkels hebben in een of andere vorm
Kosten De kosten van levensonderhoud in Mexico kan heel gering als men is vindingrijk en geduldig genoeg om te zoeken naar de juiste plaats en juiste artikelen. Er zijn verschillende opties om uit te kiezen als het gaat om de levensstandaard. Zelfs in grote steden kan men een zeer comfortabele levensstijl. De prijzen van de producten aanzienlijk minder in vergelijking met het Verenigd Koninkrijk.
Valuta De peso (teken: $; code: MXN) is de munteenheid van Mexico. Moderne peso en dollar munten hebben een gemeenschappelijke oorsprong in de 15e-19e eeuwse Spaanse dollar, de meeste blijven het teken, "$". [ 1] gebruiken De Mexicaanse peso is de 12e meest verhandelde valuta in de wereld, de derde meest verhandelde in Zuid-Amerika, en veruit het meest verhandelde valuta in Latijns-Amerika [2] De huidige ISO 4217-code voor de peso is MXN;. voorafgaand aan de herwaardering 1993 (zie hieronder), de code MXP werd gebruikt. De peso is onderverdeeld in 100 centavos, vertegenwoordigd door "¢". De naam werd oorspronkelijk gebruikt in verwijzing naar pesos oro (goud gewichten) of pesos plata (zilver gewichten). De letterlijke vertaling van het Engels Spaanse woord peso is het gewicht. Met ingang van 05 april 2011, de peso de wisselkoers was 16, 81 per euro en 11, 82 per dollar.

Mexico City, Df, Mexico

Donderdag 4, Juni

Uit wikipedia over Mexico

Mexico (Spaans: México of Méjico, het laatste vooral in Spanje), officieel de Verenigde Mexicaanse Staten (Spaans: Estados Unidos Mexicanos) is een land in Noord-Amerika, grenzend aan de Verenigde Staten, Belize en Guatemala, de Grote Oceaan en de Golf van Mexico. Ook enkele eilanden behoren tot Mexico.

Mexico is een federale republiek bestaande uit 31 staten en het Federaal District, oftewel de hoofdstad Mexico-Stad, gelegen op 2240 meter boven de zeespiegel en een van de grootste steden ter wereld. Het land heeft 111. 211. 789 (2009) inwoners. De meest gesproken taal is het Spaans, waarmee Mexico het grootste Spaanssprekende land ter wereld is; Indiaanse talen worden door zo'n 10% van de bevolking gesproken. Felipe Calderón van de Nationale Actiepartij (PAN) is president sinds 2006. Gerekend naar het bruto binnenlands product in ppp-dollars is Mexico de twaalfde economie ter wereld.

Mexico ligt in het zuiden van Noord-Amerika. Geopolitiek gezien valt het land buiten Centraal-Amerika, maar geografisch gezien maakt het zuidoostelijke gedeelte, het deel dat voorbij de Landengte van Tehuantepec ligt wel deel uit van Centraal-Amerika. De geografie van dit gedeelte wijkt op punten sterk af van die van de rest van het land. De Balsasdepressie die ongeveer halverwege Mexico-Stad en de Grote Oceaankust ligt wordt wel als geologische grens van Centraal-Amerika gezien.

De grens tussen Mexico en de Verenigde Staten wordt gevormd door de Rio Grande in ruwweg de oostelijke helft en geometrische lijnen in het westen, op een klein stukje van de Río Colorado na. De grens met Guatemala in het zuiden wordt eveneens grotendeels door rechte lijnen bepaald, maar volgt ook op stukken de Río Suchiate en de Río Usumacinta. De grens met Belize tenslotte wordt geheel gevormd door de Río Hondo.
Description above from the Wikipedia, licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.