Macedonië, de Voormalige Joegoslavische Republiek

De informatie die nuttig kan zijn voor uw reis.

Steden Macedonië, de Voormalige Joegoslavische Republiek  
Landinformatie landnummer: MK
continent: Europa
vermogen: Skopje
talen: Macedonisch, Albanees

EU-lidmaatschap: geen
NAVO-lidmaatschap: geen

GSM: 900
GPS: 41 50 N, 22 00 E
elektriciteit: 220V/50Hz

valuta:
Macedonische Denar: MKN
1MKN = 0.021 USD
1MKN = 0.016 EUR

toestelcode: +389-2

Reisadviezen en waarschuwingen Macedonië, de Voormalige Joegoslavische Republiek
Toerisme Toerisme in de Republiek Macedonië is een grote factor van de economie van het land. Grote overvloed van Macedonië van de natuurlijke en culturele attracties maken het geschikt is voor het toerisme. Macedonië ontvangt ongeveer 700. 000 toeristen per jaar.
Cultuur Macedonische cultuur is de cultuur van de Macedonische bevolking van de Balkan, bekend in de 20e eeuw als Vardar Macedonië of de huidige Republiek Macedonië. Oudkerkslavisch, ontwikkeld in de 9e eeuw na Christus door de Byzantijnse Griekse missionarissen, heiligen Cyrillus en Methodius uit de Byzantijnse thema van Thessalonica (modern-dag Thessaloniki, Griekenland), leidde tot de oprichting van de moderne systemen voor het schrijven van het Wit-Russische, Bulgaarse, Macedonisch, Russisch, Servisch, en de Oekraïense taal, allemaal gebaseerd op de moderne Cyrillische alfabet.
Klimaat Macedonië Klimaat: mei-oktober is een uitstekende tijd om te bezoeken, want het is de warmste en droogste deel van het jaar. Gemiddelde temperatuur in de zomer is 73 F/23 C, maar een trui nodig kan zijn in de avonduren. De winters zijn erg koud is (de gemiddelde temperatuur is 35 F / 2 C), vaak miezerig, besneeuwde en winderig, vooral in het interieur en het noorden. Het sneeuwt een stuk in de winter, wat kan leiden tot reizen vertragingen.
Keuken


 
Taal Macedonisch (македонски јазик, Makedonski jazik, uitgesproken als [makɛdɔnski jazik] (luister)) is een Zuid-Slavische taal die gesproken wordt als eerste taal van ongeveer 2-3 miljoen mensen voornamelijk in de regio van Macedonië, maar ook in de Macedonische diaspora. Het is de officiële taal van de Republiek Macedonië en heeft de status van officiële minderheidstaal in delen van Albanië, Roemenië en Servië.

Skopje, Macedonië, de Voormalige Joegoslavische Republiek

Donderdag 18, April

Uit wikipedia over Macedonië, de Voormalige Joegoslavische Republiek

Macedonië (Macedonisch: Република Македонија, Republika Makedonija) (, officieel de Republiek Macedonië (Република Македонија, Republika Makedonija), is een land gelegen in het midden van de Balkan in Zuidoost-Europa. Het is een van de opvolgerstaten van de voormalige Socialistische Federale Republiek Joegoslavië, waarvan het zich onafhankelijk verklaarde in 1991. Het werd een lid van de Verenigde Naties in 1993, maar als gevolg van een geschil met Griekenland over zijn naam, werd het enkel toegelaten onder de voorlopige verwijzing voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië, afgekort Fyrom (van het Engelse FYROM of Former Yugoslav Republic of Macedonia).

De Republiek Macedonië is een binnenstaat en wordt begrensd door Kosovo in het noordwesten, Servië in het noorden, Bulgarije in het oosten, Griekenland in het zuiden en Albanië in het westen. De hoofdstad van het land is Skopje, met een kleine 670. 000 inwoners in 2006. Andere grotere steden zijn respectievelijk Kumanovo, Bitola, Tetovo, Gostivar, Prilep, Struga, Ohrid, Veles, Strumica en Štip. Het heeft meer dan 50 meren en zestien bergen hoger dan 2. 000 m. Macedonië is een lid van de VN en de Raad van Europa. Sinds december 2005 is het ook een kandidaat voor toetreding tot de Europese Unie en heeft het lidmaatschap aangevraagd voor de NAVO.
Description above from the Wikipedia, licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.