Litouwen

De informatie die nuttig kan zijn voor uw reis.

Steden Litouwen  
Landinformatie landnummer: LT
continent: Europa
vermogen: Vilnius
talen: Litouws

EU-lidmaatschap: ja
NAVO-lidmaatschap: ja

GSM: 900/1800
GPS: 56 00 N, 24 00 E
elektriciteit: 220V/50Hz

valuta:
Litouwse Litas: LTL
1LTL = 0.367 USD
1LTL = 0.290 EUR

toestelcode: +370-52

Reisadviezen en waarschuwingen Litouwen
Toerisme Een land, gelegen aan het geografische centrum van Europa, gewassen door de Baltische Zee, bedekt met dichte bossen en kronkelende rivieren en meren, met respect voor de tradities, trots op de Litouwse taal, voeden de UNESCO wereld erfgoed, en open voor innovaties. Als u genieten van uitstapjes naar het platteland om spectaculaire natuurlijke landschappen te zien, bezoek Litouwen. De prachtige Koerse Spit en prachtige nationale parken van Litouwen laat een onuitwisbare indruk op elke bezoeker. Als u liever bruisende stadsleven vindt u op Litouwen. U vindt er alle soorten van verblindende entertainment in elk van onze steden. Als u het gevoel dat zij zich in een gelukzalige spa-ervaring, bezoek Litouwen. Onze spa resorts bieden een aantal van de hoogste kwaliteit dienstverlening. Als u houdt van feesten, bezoek Litouwen. Litouwers mark al hun joviale vakantie met traditionele feesten, feestelijkheden en festivals. Als je van stevige eten, bezoek Litouwen. Je zult in staat zijn om onze heerlijke nationale en internationale gerechten te proberen. Als u wilt wat echte gastvrijheid, dan moet u een bezoek Litouwen!
Cultuur De cultuur van Litouwen is beïnvloed door de geografie, historische gebeurtenissen, en artistieke stromingen. Diverse culturele veranderingen opgetreden in heel de transformatie van Litouwen uit een voormalige land van de Sovjet-Unie om een ​​onafhankelijke Baltische staat. Litouwse is officiële taal van Litouwen, en de meeste Litouwers zijn rooms-katholieken. Folk is een invloedrijk genre op Litouwse muziek, literatuur en film.
Keuken Litouwse keuken is voorzien van de producten die geschikt zijn voor de koele en vochtige klimaat van Noord-Litouwen: gerst, aardappelen, rogge, bieten, greens, bessen en paddestoelen zijn lokaal geteelde, en zuivelproducten zijn een van haar specialiteiten. Omdat het deelt zijn klimaat en landbouwpraktijken met Oost-Europa, de Litouwse keuken heeft veel gemeen met Oost-Europese (Poolse, Oekraïense), en deelt een aantal overeenkomsten met Scandinavische keuken ook, Hongaars, Roemeens, en de Georgische keuken en Ashkenazi keuken. Toch, het heeft zijn eigen onderscheidende kenmerken, die door een verscheidenheid aan invloeden gevormd tijdens lange en moeilijke geschiedenis van het land.
Klimaat Litouwen heeft een klimaat halverwege tussen maritieme en continentale. Het weer is wisselvallig, met milde, natte zomers en koude winters. Temperaturen in de winter zijn meestal onder het vriespunt. Neerslag is verspreid over het hele jaar, maar heeft de neiging meer regen te vallen aan de kust. De zomer is de natste seizoen en wolkenluchten zijn gemeenschappelijk.
Taal Lietuviešu (Lietuvių Kalba) ir. Valsts valodas Lietuvas un ir atzīta par vienu geen oficiālajām valodām Eiropas Savienībā. Ir aptuveni 2. 960. 000 dzimtā lietuviešu runātāju Lietuva un aptuveni 170. 000 ārzemēs. Lietuviešu baltu valodu, ir. cieši saistīti ar Latvijas, lai gan das nav savstarpēji saprotamas. Tas ir rakstīts pielāgota versija romiešu skriptu. Lietuviešu valoda, domājams, ir. vispiesardzīgākajiem dzīvo indoeiropiešu valodu, saglabājot daudzas geen Proto indoeiropiešu funkcijas tagad ir. zaudējuši ari citās indoeiropiešu valodās.
Winkelen Tenzij je Letse of Pools, heb je waarschijnlijk niet gekomen om Vilnius om te winkelen. Echter, winkelen is leuk, en, in het geval van bepaalde producten (met name de Litouwse alcohol, sigaretten en amber), een hel van een stuk goedkoper dan in het Westen. De belangrijkste winkelgebieden in Vilnius kunnen netjes worden verdeeld in de twee gebieden van Old Town (antiek, amber, boeken oud en nieuw en een paar mooie kunstwerken) en delen van meest stijlvolle straat van de stad, Gedimino (designer kleding, mobiele telefoons en nog veel meer boeken). Van de stad markten zijn ook zeker een bezoek waard voor een authentieke, blast om de ervaringen uit het verleden als er niets anders, zoals ook de toename van het aantal grote winkelcentra aan de rand van de stad, waar onder andere dingen die je vindt alle kleding en schoeisel winkels hebben we ervoor gekozen niet om op te noemen.
Valuta De Litouwse litas (ISO muntcode LTL, gesymboliseerd als Lt, meervoud Litai of litų) is de munteenheid van Litouwen. Het is verdeeld in 100 centų (genitief geval; enkelvoud centas, nominatief meervoud centai). De litas werd voor het eerst geïntroduceerd in 1922 na de Eerste Wereldoorlog, toen Litouwen onafhankelijkheid uitgeroepen en werd opnieuw op 25 juni 1993, na een periode van wisselkantoor van de roebel naar de litas met de tijdelijke talonas dan op zijn plaats. De naam werd gemodelleerd naar de naam van het land (vergelijkbaar met Letland en de lats). Van 1994 tot 2002 werd de litas gekoppeld aan de dollar tegen het tarief van 1 tot 4. Momenteel is de litas is gekoppeld aan de euro tegen de koers van 3, 4528 tot 1. De euro werd verwacht dat de litas te vervangen per 1 januari 2010, maar vanwege het huidige tempo van de inflatie en de economische crisis, deze datum zal worden uitgesteld nog eens vier jaar tot 1 januari 2014.

Vilnius, Litouwen

Woensdag 12, Augustus

Uit wikipedia over Litouwen

Litouwen (tot ver in de 20e eeuw meestal als Litauen of Lithauen gespeld; Litouws: Lietuva), officieel de Republiek Litouwen, is een Noord-Europees land tussen Letland in het noorden, Wit-Rusland in het oosten, Polen en Rusland, (Kaliningrad), in het zuiden en de Oostzee in het westen. Het is het grootste en zuidelijkste van de drie Baltische landen. Van die drie is het het enige overwegend rooms-Katholieke land. De geschiedenis loopt ook pas relatief kort synchroon met die van de beide andere Baltische landen. Anders dan Letland en Estland was Litouwen ooit een machtig land, dat zelfs tot de Zwarte Zee reikte. De twintigste eeuw verliep grotendeels onder Russisch resp. sovjetbewind, waarvan het zich op 11 maart 1990 als eerste Baltische land definitief ontdeed. Op 1 mei 2004 is het land toegetreden tot de Europese Unie.
Een geografische bijzonderheid van Litouwen is dat het middelpunt van Europa binnen de Litouwse grenzen ligt.
Description above from the Wikipedia, licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.