Hongarije

De informatie die nuttig kan zijn voor uw reis.

Steden Hongarije  
Landinformatie landnummer: HU
continent: Europa
vermogen: Boedapest
talen: Hongaars

EU-lidmaatschap: ja
NAVO-lidmaatschap: ja

GSM: 850/1900
GPS: 47 00 N, 20 00 E
elektriciteit: 230V/50Hz

valuta:
Hongaarse Forint: HUF
1HUF = 0.005 USD
1HUF = 0.004 EUR

toestelcode: +36-1

Reisadviezen en waarschuwingen Hongarije
Toerisme Er is een lange geschiedenis van het toerisme in Hongarije, en Hongarije was 's werelds meest bezochte toeristische dertienste land van bestemming in 2002. Tourism steeg met bijna 7 procent tussen 2004 en 2005. Europese bezoekers bestaat uit meer dan 98 procent van de Hongaarse toeristen. Oostenrijk, Duitsland, Slowakije en leveren de grootste hoeveelheid van de bezoekers van het land. De meeste toeristen komen met de auto en verblijf voor een korte periode van tijd. Hongarije toeristisch seizoen is van april tot oktober. Juli en augustus zijn de piek toeristische months. Budapest is het land de meest populaire toeristische bestemming.
Cultuur De cultuur van Hongarije heeft een kenmerkende eigen stijl in Hongarije, divers en gevarieerd, vanaf de hoofdstad van Boedapest aan de Donau, naar de Great Plain grenst aan Oekraïne. Hongarije was vroeger (tot 1918) de helft van Oostenrijk-Hongarije. Hongarije heeft een rijke folkloristische traditie, bijvoorbeeld: borduurwerk, versierd potterys, gebouwen en houtsnijwerk. Hongaarse muziek varieert van de Rhapsodies van Franz Liszt tot volksmuziek en samengesteld folk-muziek-invloed liedjes en Roma muziek. Hongarije heeft een rijke en kleurrijke literatuur, met vele dichters en schrijvers, hoewel niet veel goed in het buitenland bekend vanwege de beperkte prevalentie van de Hongaarse taal die een Uralic taal. Sommige opgemerkt auteurs zijn onder Sándor Márai en Imre Kertesz, die zijn bekendheid verwerven in de afgelopen decennia. János Kodolányi werd meer bekend in het midden van de twintigste eeuw in Italië en Finland. Imre Kertesz won de Nobelprijs voor de Literatuur in 2002. Peter Esterházy is bekend en populair in Oostenrijk en Duitsland, en Magda Szabó is bekend geworden in Europa onlangs ook.
Keuken Hongaars of Magyar keuken is de keuken kenmerk van de natie van Hongarije en zijn primaire etnische groep, de Magyaren. Traditionele Hongaarse gerechten zijn voornamelijk gebaseerd op vlees, seizoensgebonden groenten, fruit, vers brood, kaas en honing. Recepten zijn gebaseerd op eeuwenoude tradities van de kruiden en bereidingswijzen.
Klimaat De beste tijd om te reizen naar Hongarije is in de late zomer, wanneer het weer is warm en relatief droog. Hongarije heeft een continentaal klimaat met verschillende seizoenen, en een grote variatie tussen winter en zomer omstandigheden. Tijdens de winter is het weer bitter koud met sneeuw een deken over de grond voor weken en de machtige Donau bevriest. Lente en vroege zomer zijn onderhevig aan zware regenbuien. Zomer kan de temperatuur 82 te bereiken ° F (28 ° C) of hoger.
Taal Hongaars is een Uralic taal met ongeveer 15 miljoen sprekers in Hongarije, Roemenië, Servië, Oekraïne en Slowakije. Er zijn ook veel mensen van Hongaarse afkomst in het Verenigd Koninkrijk en andere Europese landen, de VS, Canada en Australië
Winkelen Hongarije winkelen is vol plezier en opwinding. Er zijn veel winkelcentra, en markten die zich in verschillende Hongaarse steden. Deze winkelcentra zijn de beste plaatsen voor het kopen van kleding, schoenen, eten, wijn, boeken, meubels, muziek-cd's, boeken en nog veel meer items. Hongarije is een zeer bekend om haar lokale wijn. Een enorme collectie van wijn is verkrijgbaar in de Hongaarse markten, winkels en winkels. Riesling, Bikaver, ouff, Tokaj en Zweiguelt zijn een paar te noemen. Hongarije is bekend om zijn snoepjes tand. Er is een grote verscheidenheid aan taart en gebak winkels in Hongarije, waar een verzameling van water in de mond snoep, chocolade en gebak zijn beschikbaar. Winkels gelegen aan het International station zijn heel beroemd om zijn snoepjes. Budapest heeft een aantal van de grootste winkelcentra, zoals MOM Park, Europark, West End City Center, Mammut en Polus centrum. Er zijn 70 winkelcentra, een bioscoop en een restaurant in het populaire Mom Park.
Kosten Hongarije wordt beschouwd als niet te duur is voor buitenlandse reizigers, maar sinds de overgang van de prijzen van 1989 hebben veel veranderd. Tegenwoordig kun je alles kopen u zich bij thuis gebruikt of nodig hebt. In Hongarije alle internationale creditcards worden geaccepteerd. Meestal is er een markering op de deuren van de plaats als ze aanvaarden. Geld wisselen kan in banken, reisbureaus, of in wisselkantoren in de belangrijkste winkelstraten. Fooi is gewoonte in Hongarije. De tip moet 10% van de kosten van de diensten, maar alleen als u tevreden bent met het.
Valuta In de eerste plaats, Hongarije is een lid van de Europese Unie, maar ze hebben niet begonnen met de Euro nog niet. Veel plaatsen kun je nog steeds betalen met Euro, maar verwacht terug te ontvangen forint. Als u betaalt met euro's in de winkels normaal gesproken geef je weinig voor je euro, dus je zou er beter aan doen te gaan uw euro's te veranderen, en ga dan terug naar de winkel en betalen met Forint (bijvoorbeeld in McDonalds). Forint is de officiële munt in Hongarije. Als je wilt begrijpen ongeveer hoeveel geld u gebruikt, normaal gesproken kun je berekenen op deze manier: 1 Amerikaanse Dollar = 210 Forint 1 Euro = 275 Forint

Boedapest, Hongarije

Donderdag 21, Januari

Uit wikipedia over Hongarije

Hongarije, is een land in Centraal-Europa, van noord naar zuid doorsneden door de Donau en begrensd door Oostenrijk, Slowakije, Oekraïne, Roemenië, Servië, Kroatië en Slovenië.
Description above from the Wikipedia, licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.