Tsjechische Republiek

De informatie die nuttig kan zijn voor uw reis.

Steden Tsjechische Republiek  
Landinformatie landnummer: CZ
continent: Europa
vermogen: Praag
talen: Tsjechisch

EU-lidmaatschap: ja
NAVO-lidmaatschap: ja

GSM: 900/1800/3G
GPS: 49 45 N, 15 30 E
elektriciteit: 230V/50Hz

valuta:
Tsjechische Kroon: CZK
1CZK = 0.044 USD
1CZK = 0.035 EUR

toestelcode: +420-2

Reisadviezen en waarschuwingen Tsjechische Republiek
Winkelen Het antwoord op wat is typisch Tsjechisch product lang is. Bohemian Crystals, glasfabriek, Porcelain, Granat Sieraden, Speelgoed, Schilderijen, Clay, Oude Houten Doek Prints, Spirits. Winkels verkopen ook varianten van de niet-Tsjechisch items zoals Babushkas. Koop een klei fluit op de Karelsbrug, ga dan naar prachtige aardewerk design shop van jonge Tsjechische kunstenaars.
Toerisme De Tsjechische Republiek ligt in het hart van Centraal-Europa en in het midden is de prachtige en historische centrum van Praag. Met een bevolking van ongeveer 1, 3 miljoen inwoners, de stad ligt aan weerszijden van de rivier de Moldau in het midden van Bohemen, dat is een van de drie historische Tsjechische gebieden; de andere zijn Moravië en Silezië. De stad heeft zeven "hoofdstuk Divisies" of districten. Noord-en westelijke voorsteden Dit is voornamelijk een gebied van residentiële gebouwen en parken, met het grootste park van Praag - Stromovka. Het . . .
Keuken Tsjechische keuken heeft zowel beïnvloed en is beïnvloed door de keukens van de omringende landen. Veel van de mooie taarten en gebak die populair zijn in Midden-Europa is ontstaan ​​in de Tsjechische landen. Tsjechische keuken wordt gekenmerkt door een sterke nadruk op vleesgerechten. Varkensvlees is heel gewoon, en rundvlees en kip zijn ook populair. Gans, eend, konijn en wild geserveerd. Vis is zeldzaam, met af en toe een uitzondering van de verse forel en karper, die wordt geserveerd met kerst.
Klimaat De Tsjechische Republiek heeft een Centraal-Europese gematigd en overgangs-klimaat, met variaties als gevolg van de topografie van het land. Het klimaat is gematigd met koele zomers en koude, bewolkte, en vochtige winters. De gemiddelde temperatuur in Praag varieert van ongeveer -1 ° C (30 ° F) in januari tot 19 ° C (66 ° F) in juli. Een over het algemeen gematigd zeeklimaat heerst in Tsjechië. Neerslagverdeling wordt sterk beïnvloed door westelijke winden, en de variatie is nauw gecorreleerd aan opluchting. Meer dan drie-vijfde van de regen valt in het voorjaar en de zomer, wat voordelig is voor de landbouw. De neerslag bereik is van 50 cm (20 in) tot meer dan 127 cm (50 in), regenval is minder dan 58 cm (23 in) in West-Bohemen en Zuid-Moravië. Lees meer: ​​Klimaat - Tsjechië - gemiddeld, temperatuur http://www. nationsencyclopedia. com/Europe/Czech-Republic-CLIMATE. html # ixzz1ZERofvN5
Taal Tsjechisch (/ tʃɛk /; čeština Tsjechisch uitspraak: [t͡ʃɛʃcɪna]) is een West-Slavische taal met ongeveer 12 miljoen moedertaalsprekers, het is de meerderheid taal in de Tsjechische Republiek en gesproken door Tsjechen de hele wereld. De taal was bekend als Boheemse in het Engels tot in de late 19e eeuw. Tsjechië is vergelijkbaar met en voor beide partijen begrijpelijk met de Slowaakse en, in een aanzienlijk mindere mate, de Poolse en Sorbisch.
Kosten De munteenheid van de Tsjechische Republiek is de Tsjechische Kroon (CZK) of de Tsjechische Kroon. De Kroon is onderverdeeld in 100 Helar, maar alle sub-Kroon munten andere dan de dunne 50 Helar stuk is niet meer in gebruik. Tsjechische munten bestaat uit 1, 2, 5, 10, 20 en 50 Crown stukken. Bankbiljetten zijn er in 50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000, steeds groter met de waarde en variërend in kleur en grafische ontwerpen. De 50-Crown munt is bimetaal en impopulair bij de Tsjechen, zoals sommigen beweren de print centrum kern naar buiten komt, maar dat is nooit gebeurd met mij in de 6 maanden dat ik hier heb gewoond. De 50-Crown munt zal daarom vaak stuckin je veranderen als blijkt je bent een bezoeker of toerist, als je het land te verlaten in het kort, je moet in plaats daarvan proberen om te ruilen voor een factuur of bereid zijn om vast te zitten met haar en neemt u de (zij het minimaal) verlies.
Cultuur De belangrijkste culturele verwezenlijkingen van Tsjecho-Slowakije vond plaats in de eerste plaats in de Middeleeuwen en na de 18e eeuw. In de tussenliggende drie eeuwen, controle door de Duitsers resulteerde in de onderdrukking van de inheemse prestatie en dwong veel kunstenaars, muzikanten en filosofen in het buitenland wonen.

Praag, Tsjechische Republiek

Woensdag 17, April

Uit wikipedia over Tsjechische Republiek

Tsjechië (Tsjechisch: Česko), officieel de Tsjechische Republiek (Tsjechisch: Česká republika), is een land in Centraal-Europa. Het land grenst in het westen en noordwesten aan Duitsland, in het noorden aan Polen, in het oosten aan Slowakije en in het zuiden aan Oostenrijk. Sinds 1 januari 1993.
Description above from the Wikipedia, licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.