Kaaimaneilanden

De informatie die nuttig kan zijn voor uw reis.

Steden Kaaimaneilanden  
Landinformatie landnummer: KY
continent: Noord-Amerika
vermogen: George Town
talen: Engels

EU-lidmaatschap: geen
NAVO-lidmaatschap: geen

GSM: 1800
GPS: 19 30 N, 80 30 W
elektriciteit: 120V/60Hz

valuta:
Cayman Islands Dollar: KYD
1KYD = 1.1724 USD
1KYD = 0.9264 EUR

toestelcode: +345

Reisadviezen en waarschuwingen Kaaimaneilanden
Kleding Lichtgewicht, natuurlijke materialen, een lichte regenjas of paraplu voor het regenseizoen. Warmere kleding kan nodig zijn op koelere avonden.
Toerisme Seven-Mile Beach is het meest bekende van de stranden op de Kaaimaneilanden, maar ook de drukste, minder drukke stranden zijn te vinden langs de noordelijke kust van Grand Cayman en aan het zuidwestelijke einde van de Cayman Brac. De Kaaimaneilanden zijn een van de beste duiklocaties in het Caribisch gebied. De traditionele West-Indische cultuur is duidelijker bij Little Cayman en Cayman Brac.
Taal Kaaimaneilanden. 46000. Nationale of officiële taal: Engels. Alfabetiseringsgraad: 97, 5% ouder dan 15. Immigrant talen: Haïtiaanse (20. 800), Spaans (2210). Deaf instellingen: 1. Het aantal individuele talen vermeld voor Cayman Islands is een.
Klimaat Zeer warm, tropisch klimaat het hele jaar door, met hoge temperaturen gematigd door passaatwinden. De beste tijd om te bezoeken is tijdens de droge maanden, december tot april, toen de temperaturen over het algemeen koeler dan in de zomer. Het regenseizoen is van mei tot oktober, maar douches zijn over het algemeen van korte duur. Het orkaanseizoen is van juni tot november, en omdat de eilanden zijn laaggelegen, is er een grote kans op overstromingen als er een storm hits.
Eten en drinken Er is een sterke Jamaicaanse invloed in de nationale keuken, maar de meeste restaurants serveren een kosmopolitisch menu. Normen zijn over het algemeen hoog met een goede service, en credit cards worden overal geaccepteerd credit cards. Bars en restaurants zijn goed gevuld met alle dranken normaal geconsumeerd in Amerika en Europa. Draught bier is verkrijgbaar in een aantal bars. Specialiteiten: • Jerk chicken (kip gemarineerd in hete kruiden). • Rijst en erwten. • Gebakken bakbanaan. • Conch chowderdishes, inclusief oliebollen, stoofpot en chowder. • Mahi-mahi (een tropische vis). • Kreeft. • Turtle stoofpot.

George Town, Kaaimaneilanden

Dinsdag 25, Februari

Uit wikipedia over Kaaimaneilanden

De Kaaimaneilanden of Caymaneilanden zijn een Brits overzees gebied en liggen ten zuiden van Cuba in de Caraïbische Zee. De Kaaimaneilanden zijn vooral bekend als een van de grootste belastingparadijzen ter wereld.

De Kaaimaneilanden liggen in het westen van de Caraïbische Zee. De drie eilanden liggen 770 km ten zuiden van Miami (Florida, VS), 240 km ten zuiden van Cuba en 290 km ten noordwesten van Jamaica. Het eiland Grand Cayman is verreweg het grootste eiland van de drie, met een oppervlakte van 197 km². De andere eilanden, Cayman Brac en Little Cayman, liggen 145 km oostwaarts, en hebben een oppervlakte van respectievelijk 36 en 26 km
Description above from the Wikipedia, licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.