Aruba

De informatie die nuttig kan zijn voor uw reis.

Steden Aruba  
Landinformatie landnummer: AW
continent: Noord-Amerika
vermogen: Oranjestad
talen: Nederlands

EU-lidmaatschap: geen
NAVO-lidmaatschap: geen

GSM: 900/1800/1900
GPS: 12 30 N, 69 58 W
elektriciteit: 127V/60Hz

valuta:
Arubaanse Gulden: AWG
1AWG = 0.559 USD
1AWG = 0.441 EUR

toestelcode: +297-8

Reisadviezen en waarschuwingen Aruba
Klimaat Aruba biedt voortdurend warm weer. Zomer eindigt hier nooit. Het temperatuurverschil tussen juni en december of middernacht en 's middags is zelden meer dan vier graden aan beide zijden van 82F. Een betrouwbare koeling passaatwind waait uit het oosten, en minder dan 22 centimeter regen vallen overal op het eiland gedurende een jaar.
Taal Op het Caribische eiland Aruba, zijn er vele talen gesproken. De officiële taal is Nederlands, en scholen nodig hebben leerlingen te leren zowel in het Engels en Spaans. Frans en, in mindere mate, Portugezen zijn ook aanwezig op het eiland. Echter, Arubanen spreken ook een lokale creoolse taal bekend als Papiaments, volgens de regering van Aruba [1] een Afro-Portugese Creole. Nederlands is de officiële taal van het eiland al jaren als het eiland is een deel van het Koninkrijk van Nederland, maar Aruba heeft erkend Engels als internationale taal, en heeft nodig dat de kinderen Engels te leren al in de 4e klas. Aruba's ligging voor de kust van Zuid-Amerika heeft ook de Spaanse uiterst belangrijk. Studenten beginnen met het leren dit zo vroeg 5e klasse. Papiaments is een creoolse taal met wortels voornamelijk uit het Portugees, en in mindere mate, uit het Nederlands en Engels, en is ontstaan ​​in de 16e eeuw als een middel van communicatie tussen slaven en slavendrijvers.
Eten en drinken Niet veel voedsel is lokaal geteelde, maar de variëteit in de lokale keuken is zeer uitgebreid. Er is een zeer breed scala aan internationale gerechten en een aantal van de meer bekende fast-food ketens zijn pand op het eiland. Specialiteiten: • Keshi Yena (Goudse kaas verpakt met een kruidige vlees mengsel van kip of rundvlees en daarna gebakken). • Stoba (lam of geit stoofpot). • Cala (bonen beignets). • pastechi (vlees-of kaas gevulde omzet). • Ayacas (blad-verpakte vlees rollen).
Valuta De florin (teken: Afl; [nodig citaat] code:. AWG) is de munteenheid van Aruba. Het is onderverdeeld in 100 cent. De florin werd geïntroduceerd in 1986, ter vervanging van de Nederland Antilliaanse gulden à pari.

Oranjestad, Aruba

Vrijdag 5, Juni

Uit wikipedia over Aruba

Aruba is een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden en gelegen op 23 kilometer ten noorden van het schiereiland Paraguaná van de Venezolaanse deelstaat Falcón. Het behoort tot de ABC-eilanden van de Kleine Antillen. Aruba heeft een bevolking van inwoners en met een oppervlakte van is het ongeveer even groot als het waddeneiland Texel. Het eiland is vrij droog met weinig van de weelderige tropische vegetatie die in de Caraïben gebruikelijk is.
Description above from the Wikipedia, licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.