Anguilla

De informatie die nuttig kan zijn voor uw reis.

Steden Anguilla  
Landinformatie landnummer: AI
continent: Noord-Amerika
vermogen: The Valley
talen: Engels

EU-lidmaatschap: geen
NAVO-lidmaatschap: geen

GSM: 850/1900
GPS: 18 15 N, 63 10 W
elektriciteit: 110V/60Hz

valuta:
Oost-Caribische Dollar: XCD
1XCD = 0.370 USD
1XCD = 0.293 EUR

toestelcode: +1264

Reisadviezen en waarschuwingen Anguilla
Eten en drinken Ongebruikelijk voor een Caribisch eiland, Anguilla heeft een spannende reeks van gourmet, gastronomische restaurants ervaringen (door de koks van het uitstekende hotel eetkamers die zijn opgezet onafhankelijke restaurants), alsook de Mexicaanse en Italiaanse en natuurlijk de informele tarief van het strand bars. Terwijl de meeste ingrediënten zijn geïmporteerd, zijn de lokale vis, kreeft, Anguillian rivierkreeft en enkele lokale gewassen worden gebruikt.
Cultuur De Anguillan cultuur is een mengeling van Britse en Afrikaanse invloeden. Dit gebied van de Benedenwindse is verstoken van veel regen, dus het eiland is dor en zonder veel bebossing. De Anguillans richten hun aandacht naar de zee, en daarom is er veel belangstelling voor de boot racen. Er zijn een groot aantal onafgemaakte huizen daar, want er zijn verschillende Anguillans het buitenland wonen, die bouwen hun huizen en inrichten te baseren over de besteding van het kapitaal verdiend in het buitenland.
Taal De officiële taal van Anguilla is Engels, hoewel veel van de mensen spreken met een sterk West-Indische flexie dat kan een beetje wennen voor mensen uit de VS of het Verenigd Koninkrijk. Het eiland is de thuisbasis van de Britten zo lang dat er zeer weinig van de traditionele Indiaanse cultuur blijft. De taal, duidelijk, neemt zijn wortels van de Britten, die hier kwam 400 jaar geleden.
Valuta De munteenheid van Anguilla is de Oost-Caribische dollar (teken: $; code: XCD). De Oost-Caribische Dollar in 1965 werd ingevoerd en is normaal afgekort met het dollar teken $, of, als alternatief, EC $ te onderscheiden van andere valuta in dollars. De EC $ is onderverdeeld in 100 cent. Het is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar op US $ 1 = EC 2, 7 dollar sinds 1976.

The Valley, Anguilla

Woensdag 18, Kunnen

Uit wikipedia over Anguilla

Anguilla (eiland), een kolonie binnen het Verenigd KoninkrijkAnguilla (Mississippi), een plaats in de Amerikaanse staat MississippiAnguilla (vis), de geslachtsnaam van de palingenAnguilla (studievereniging), studievereniging van de Vrije Universiteit van Amsterdam

Zie ook:Anguillara Sabazia, een gemeente in ItaliëAnguillara Veneta, een gemeente in Italië
Description above from the Wikipedia, licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.